Kıyıdan ağ ile balık avı yasak mı?
Amatör balıkçılık (olta balıkçılığı) sadece üreme sezonu dışında serbesttir. Paraşüt, yayma ağları ve solungaç ağları gibi avlanma ekipmanlarının kullanımı yasaktır ve 500 ila 5000 TL arasında değişen idari para cezaları uygulanır.
2024’te olta balıkçılığı yasak mı?
En sık sorulan sorulardan biri de 2024 balıkçılık sezonunun ne zaman başlayacağıdır. 2024-2025 sezonu için balıkçılık yasağı 1 Eylül’de kaldırılacak.
Tekneyle balık tutmak yasak mı?
7,5 metreden uzun teknelerle amatör balıkçılık yasaktır. • 1 km2’den küçük göl ve göletlerde motorlu veya motorsuz ve her türlü tekne ile avcılık yasaktır.
Tırıvırı ağ neden yasak?
Sadece balıklara değil, daha önce bu ağa yakalanan balıkları yiyen her türlü hayvana da zarar veriyor, özellikle akarsulardaki su çekildiğinde, daralan su yataklarında veya sel sırasında kıyıya ulaşan kollarda.
Ağ atanları nereye şikayet edebilirim?
Alo 181 hakkında en az şikayet.
Kıyı olta balıkçılığı yasak mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Olta av yasağı ne zaman?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan-1 Eylül tarihleri arasında su ürünleri yetiştiriciliğinde avcılık yasaklanacak.
Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak ve balık tutmak yasaktır.
Balıkçılık belgesi nasıl alınır 2024?
Bu belgeyi almak için ilgili evrakları hazırlamanız, gerekli sağlık raporunu almanız, belge ücretini ödemeniz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Gerekli işlemleri tamamladıktan ve sertifikanızı aldıktan sonra amatör balıkçılık yapabilirsiniz.
Balık tutma yasağı kaç TL?
Amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 sayılı Tebliğ’de yer alan kurallara aykırı avlananlara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’nun 36’ncı maddesinin k-3 fıkrası gereğince 2022 yılı için 742 TL para cezası verilecek ve su ürünlerine el konulacak.
Tırıvırı ağ denizde kullanılır mı?
Avlanma sahasında yemlik ağları hariç her türlü ağın (kanatlı ağ, gergili ağ, trol ağı, çevirmeli ağ, yayma ağ vb.) depolanması ve kullanılması yasaktır.
Olta balıkçılığı belgesi zorunlu mu?
Bu belgeyi almanız veya av sırasında yanınızda bulundurmanız zorunlu değildir.
Misina ağı neden yasak?
YASAKTIR…!!!; İnce misinadan üretildiği için suda bir şeye takıldığında veya atıldığında kolayca kopabilir ve kopan parçalar yıllarca suda kalarak doğal yaşam için büyük tehlike oluşturur.
Misina ağı serbest mi?
* Su ürünleri avcılığında monofilament (tek katlı) balık ağları, multimonofilament (çok katlı tek katlı) balık ağları ve sürüklenen ağların kullanılması yasaktır. Bu ağların gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınaklarda ve tekne yanaşma yerlerinde bulundurulması yasaktır.
Serpme ağ denizde kullanılır mı?
Bu tür yayılmış ağ balıkçılığı denizler, göller ve akarsular gibi alanlarda kullanılabilir. Yayılmış ağ ile balık tutarken dikkate alınması gereken birkaç önemli unsur vardır. Bu faktörler arasında avlanma alanının derinliği ve sığlığı ve kullanılan yayılmış ağ türünün avlanma yeri için uygunluğu yer alır.
Misina ağ serbest mi?
* Su ürünleri avcılığında monofilament (tek katlı) balık ağları, multimonofilament (çok katlı tek katlı) balık ağları ve sürüklenen ağların kullanılması yasaktır. Bu ağların gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınaklarda ve tekne yanaşma yerlerinde bulundurulması yasaktır.
Balık ağ yasağı ne zaman bitiyor?
Denizlerde av yasağı başlıyor ve yasaktan önce denizde olan balıkçılar artık son ağlarını atıyorlar. Balık tutma yasağı 15 Nisan 2024 Pazartesi günü başlıyor; denizlerde; Büyük tekneler, gırgır tekneleri ve trol tekneleriyle balık tutmak mümkün değil. Derin deniz balıkçılığı sezonu 1 Eylül’de başlıyor ve 15 Nisan’da sona eriyor.
Serpme ağ serbest mi?
Avlanma sahasında her türlü ağın (kanatlı ağ, gergili ağ, sürüklemeli ağ, çevirmeli ağ, yayma ağ ve benzeri) bulundurulması ve kullanılması yasaktır; ancak besleme solungaç ağları hariçtir.
Kıyı balıkçılık belgesi nereden alınır?
MADDE 3 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan gerçek kişiler, bu Genelgede belirtilen yasaklara, kısıtlamalara ve sorumluluklara uymak kaydıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişiler başvuruda bulunmaları halinde, il ve ilçe müdürlüklerinden düzenlenecek “Amatör Balıkçılık Belgesi” ile düzenlenecek belgenin geçerlilik süresi, düzenlendiği tarihten itibaren iki yıldır.