İçeriğe geç

Zavat Ne Demek

Zerzevat kime denir?

(mecazi) Küçük, önemsiz nesneler.

Zavar yapmak ne demek?

[1] (Düziçi ağzı) Tahıl kırma makinesi kullanarak hayvanlara yem üretmek. [2] (Düziçi lehçesi) Boş söz ve yalan üretmek.

Zevat hangi dil?

Zevk – Nişanyan Sözlüğü. Arapça ḏawāt ذوات “kişiler, insanlar” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve ḏw kökünden gelir. Bu kelime, +āt son ekiyle Arapça ḏāt ذات “kişi” kelimesinin çoğuludur.

Zayiat ne demek din?

Bunlar, mensup oldukları birlik veya örgüt tarafından ölü, yaralı, gözaltına alınan, kayıp veya tutuklu olarak ilan edilen kişilerdir.

Zevzek diye kime denir?

Dilimize Arapçadan giren Zevzek kelimesi Sefih kelimesinden türemiştir. Misery, çoğu zaman eğlenen ve hiçbir şeyi ciddiye almayan kişi anlamına gelir. Zevzek ise en ciddi konularla bile dalga geçen ve mantıklı düşünmekten ve hareket etmekten uzak kişi anlamına gelir.

Möhkem hangi dil?

Muhkem (Arapça: محكم), Arapçada “hüküm süren, kurulan” anlamına gelen kelimedir. Kur’an-ı Kerim’in Âl-i İmran Suresi’nin 7. ayetinde geçen bu kelime, açık ve kesin hüküm veren ayetleri tanımlamak için kullanılır.

Zavadanak ne demek TDK?

Batı Anadolu’da yaygın olarak kullanılan Zavadanak kelimesi, ses taklidi ile oluşturulmuş kelimelerden biridir. Halk arasında yaygın olarak kullanılan bu kelime, çabuk ve vakit kaybetmeden anlamına gelmektedir.

Tarikatta Sındır ne demek?

Bu bağlantıya “mezhep soyu” denir çünkü mesajın Hz. Muhammed’den geldiğini gösterir ve mezhebin yönetimini (en büyük lideri) kimden aldığını gösterir. İyi bilinen mezhepler genellikle Hazreti Ebu Bekir veya Hazreti Ali’ye atfedilir. Bunlardan Hz. Muhammed’e gelir.

Zaval ne demek TDK?

Yıkım, son, yıkım ve tamamlanma anlamına gelirken, fakir kelimesi umutsuz, çaresiz ve yalnız anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda zor ekonomik koşullar altında hayatta kalma mücadelesi veren insanlar için de kullanılır.

Avrat kelimesi argo mu?

Avrat kelimesi geçmişte yaygın olarak kullanılan ancak günümüzde pek kullanılmayan kelimelerden biridir. Kadın eşler için kullanılan bir terimdir ve anlamını yitirmiş argo ve kaba bir terim olarak bilinmektedir.

Avrat kelimesinin kökeni nedir?

Farsça, Kürtçe ve Urduca’da “avrat” kelimesi Arapça “avret” kökünden türemiştir ve genellikle “kadın” anlamına gelir. Mohammad Moin’in Farsça sözlüğüne bakarsanız, “awrah” iki anlama gelir: çıplaklık. Genç kadın.

Amena ne anlama gelir?

Hadislerde ve dini eserlerde sıkça karşılaştığımız âmenna ve saddakna ifadeleri tasdik ve teyit ettiğimiz anlamına gelir.

Zahiret ne demek?

Zâriyat, esen ve esip duran rüzgârlar demektir.

Arapçada Zait ne demek?

Zaid veya ziyade kelimesinin sözlük anlamı bir şeyin fazlalığı, gelişmişliği1 olup Türkçede kullandığımız zait veya more kelimeleriyle eş anlamlıdır.

Zait ne demek din?

Kulun Allah’tan başka her şeyden vazgeçmesini ifade eden bir tasavvuf terimi.

Arapça zerzevat ne demek?

Sebze – Nişanyan Sözlüğü. Farsça sabzī سبزی “sebze” kelimesinden türemiştir ve +āt eki vardır. Daha fazla bilgi için sebze maddesine bakın. Arapça verbāt kelimesinin bir çeşididir ve Farsça kelimeye Arapça çoğul eki +āt eklenerek oluşturulmuştur.

Halk dilinde Bibi ne demek?

1. argo. Babanın kız kardeşi, teyze. 2. alternatif. hanım, kadın.

Argoda Pakize ne demek?

Metinlerde sıfat olarak kullanılan Pakize kelimesi Farsça kökenlidir. Ülkemizde kız ismi olarak da kullanılan bu kelime Asude ile yakından ilişkilidir. Her iki kelime de günah ve kötülükten uzak durmak, günahsız, saf ve masum anlamında kullanılır.

Zerzevat nedir vikipedi?

Türkçede “sebze” anlamına gelen bir diğer sözcük olan “zerzevat” da bu kökten gelir ve Farsça sözcüğe Arapça çokluk eki +āt eklenerek oluşturulmuş “osyalvāt” sözcüğünün bozulmuş halidir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Sinekkapan Bitkisi Nasıl Hareket Eder

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir